Spring naar inhoud

Laat me

februari 16, 2015

tegenlicht

Grote successen

Ramses Shaffy bedoelde met de titel van dit lied “bemoei je maar niet met mij; laat me met rust”. Ramses wilde vaak graag op zichzelf zijn en buiten de vaste maatschappelijke opvattingen zijn eigen creatieve leven leiden. En het heeft ‘m grote successen gebracht.

Regels en protocollen

Op de werkvloer binnen onze organisaties wordt veelal vastgehouden aan regels en protocollen vanuit de gedachte dat de zaken anders niet goed zullen gaan. Of, zoals ik vaker managers hoor zeggen: “Medewerkers hebben nu eenmaal sturing nodig; zonder leiding kunnen ze niet”. Helaas voor diezelfde managers wijst de praktijk inmiddels anders uit.

Talenten zijn cruciaal

In mijn columns bepleit ik reeds lange tijd ruimte voor talent op werkvloer. Geen benauwende voorschriften die iedere vorm talent om zeep helpen. Iedere organisatie die weet wie de cruciale talenten zijn en die onderkent en tot ontwikkeling laat komen heeft de toekomst. Heeft u al eens onderzocht wie de cruciale talenten binnen uw organisatie zijn? U kunt best wel eens heel verrast zijn van de uitkomst wanneer u hier serieus naar kijkt. Zoals bijvoorbeeld FedEx, waar het juist de chauffeurs van uit de FedEx huisdeurbezorgdienst zijn die cruciaal zijn voor de organisatie en niet de managers, planners of piloten van de eigen luchtvloot.

Bewijs uit de praktijk

In het programma Tegenlicht van zondag 15 februari jl. wordt vanuit de praktijk duidelijk dat dit inderdaad tot hogere kwaliteit van werken leidt en de betrokken medewerkers zich vele malen gelukkiger voelen in werk en privé.

Voor wie de uitzending heeft gemist en grote aanrader alsnog te kijken.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: